Tovjerna Sesame

Restaurant SESAME je jedan od najboljih dubrovačkih restorana. Nalazi se na Pilama , 5 minuta šetnje od ulaza u Grad, pored Hotela Hilton Imperial.

Sesame je u dijelu konplexa 200g stare obiteljske zgrade okružene bogatom vegetacijom, i naranćama kao i vrlo zanimljivom stanbenom arhitekturom od 1900g.

Sva jela je vrlo pažljivo i s punim poštovanjem pripremila vlasnica i šef Marina Žibert koja je obrazovana u pariškoj kulinarskoj školi Cordon Bleu. Šef Marina, nudi jedinstveni spoj lokalne i mediteranske a sa utjecajem francuske kuhinje koristeći suvremene kulinarske metode npr. sous-vide za upravljanje optimalno niske temperature i dugim vremenom obrade koji sačuva sve nutrističke vrijednosti i okuse organskih namirnica.

Važno nam je bilo da ponudimo najbolje proizvode iz našeg kraja bilo da se radi o lokalnom organskom povrću, samoniklim divljim biljkama, ribi ili mesu, naravno poštujući sezonu rasta i sazrijevanja.

Sesame nudi dva razlićita menija, jedan za ručak, drugi za većeru. Oba menija su jednako zahtjevna. Za ručak nudimo laganije namirnice: " F Piletinu","Sarmice od ribe","Polpete od liganja ili janjetine".

Jela za večeru su složenija: "Divlji brancin", "Ravioli od divljeg češnjaka i rikote s janjećom juhom", "Sporo pećena janjetina 36h-65 C", "Sorbeti od divljeg šumskog voća" .

U nastavku nudimo vinsku kartu sa pažljivo odabranom ponudom najboljih hrvatskih vina.

Vlasnici Marina i Miško sa osobljem žele Vam dobrodošlicu u kraljevstvo Sesamove kuhinje.KAPACITET

50 + 24 mjesta u dva zatvorena prostora
40 + 30 mjesta na dvije terase
50 mjesta u parku - pogodan za različite namjene

Kontakt: Mihovil Ercegović i Marina Žibert
Žiro račun: 2360000 - 1101260390
OIB 10388483271

Skype: Miško Ercegović
Facebook: Tovjerna Sesame
Načini plaćanja:
gotovinsko, Visa i Mastercard,
virmansko uz garancije
Rezervacije za grupe prihvaćamo uz uplaćeni predujam.
U cijenu je uračunat PDV.
Mogućnost dogovora o drugim
turističko-ugostiteljskim zahtjevima koji nisu
obuhvaćeni ovom ponudom.
   naslovna | tovjerna sesame | sesame inn | ponuda | iz tiska | lokacija | kontakt